Tagtik

Noord-Korea gelast wedstrijd af: Japan wint met forfait

In een persbericht heeft Japan bekendgemaakt dat ze hun kwalificatiewedstrijd voor het WK 2026 tegen Noord-Korea met forfait hebben gewonnen. De overwinning met 3-0 werd door de FIFA voor de groene tafel aan Japan toegekend nadat de wedstrijd vijf dagen voordat deze in Pyongyang zou plaatsvinden door de Noord-Koreanen was afgelast.

De autoriteiten gaven geen specifieke reden voor de beslissing om het evenement af te gelasten. De FIFA kondigde daarom aan dat deze kwalificatiewedstrijd niet door zou gaan en ook niet verplaatst zou worden, met het argument dat er te weinig ruimte was op de internationale kalender om deze wedstrijd te organiseren.

Japan had vorige week in Tokio Noord-Korea al verslagen (1-0), een derde overwinning in evenveel wedstrijden in Groep B van de Aziatische kwalificatiewedstrijden (waar ook Syrië en Birma deel van uitmaken). Het land van de rijzende zon heeft een belangrijke stap gezet naar de volgende fase van zijn programma voor het WK 2026. Met deze 3-0 overwinning zijn ze verzekerd van de eerste twee plaatsen in hun groep en zo van een ticket voor de laatste kwalificatieronde.

(Hugo Chirat/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren