Tagtik

Jarrod Bowen, een nieuwe sterkhouder bij West Ham

Jarrod Bowen, met zijn 14 doelpunten dit seizoen, is uitgegroeid tot een offensieve pijler voor West Ham en met zijn goals bewijst hij zijn cruciale rol binnen het team. Een analyse wijst ons op de belangrijkste kenmerken van zijn spel, maar belicht ook de gebieden waar hij nog kan verbeteren.
 
Veelzijdigheid en techniek
Bowen heeft een uitzonderlijke aanpassingsvermogen getoond, door te scoren in diverse zones - 4 doelpunten in het kleine strafschopgebied, 8 in het grote strafschopgebied, en 2 buiten het strafschopgebied: overal zorgt hij voor gevaar. Zijn variëteit aan doelpunten is opmerkelijk: van kopballen in de 2e zone en afstandsschoten tot beslissende één-op-één situaties. Zijn 3 kopdoelpunten benadrukken bijvoorbeeld niet alleen zijn gevoel voor positionering maar ook zijn vermogen om zijn hele lichaam te gebruiken om kansen te benutten. Deze technische diversiteit maakt hem onvoorspelbaar en daardoor bijzonder moeilijk te counteren.

 

 

Tactische impact
De impact van Bowen overstijgt de cijfers. Zijn vermogen om te scoren in verschillende situaties - snelle omschakelingen, stilstaande fasen of in een collectieve combinatie - toont aan hoe compleet hij is. Hij heeft de intelligentie om zich aan te passen aan de strategie van zijn team en die van de tegenstander. Vijf doelpunten uit snelle omschakelingen en drie tijdens stilstaande fasen getuigen van zijn tactische veelzijdigheid: zo is hij een onmisbaar element in de aanval van West Ham geworden. Elk doelpunt van Bowen toont zijn inzicht in het spel en zijn vermogen om de juiste positie aan te nemen waar en wanneer het nodig is. Zijn gevoel voor timing is uitzonderlijk.
 
Verbeterpunten
Toch heeft Bowen nog steeds ruimte voor verbetering. Hij is beter in kansen afmaken dan kansen creëren en dat maakt hem afhankelijk van de kwaliteit van de assist.
 
Conclusie
De 14 doelpunten van Jarrod Bowen dit seizoen maken hem tot een centrale figuur in de aanval van West Ham en benadrukken zijn tactische en technische belang. Zijn vermogen om op verschillende manieren en in verschillende spelsituaties te scoren, maakt hem tot een speler van grote veelzijdigheid. Bowen heeft het potentieel om zich te ontpoppen als een van de meest complete en invloedrijke aanvallers in de Premier League.

(Eye of the game met Tagtik /Afbeelding en infographic: Eye of the game)

Eye of the game analyseert elke week duizenden doelpunten om relevante gegevens te produceren om het speelmodel van elke club te ontcijferen en om met zekerheid de sterke en zwakke punten van spelers in 37 competities en internationale competities te identificeren. Eye of the game bedient de media, clubs en spelersmakelaars en is een gerespecteerde speler in de voetbalwereld.

Ook dit kan u interesseren