Tagtik

Heeft Olivier Deschacht vannacht kunnen slapen?

Volg hier alles over de Jupiler Pro League

Meer nieuws over Anderlecht

Alle info over Lokeren

Olivier Deschacht had graag nog een jaar bij Anderlecht gespeeld, maar voor aanvang van de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg hij een telefoontje van voorzitter Marc Coucke met de boodschap dat zijn contract niet werd verlengd.

"Ik snap 'Oli' als hij zegt dat het pijn zal doen om tegen Anderlecht te spelen. Per slot van rekening had hij graag hier zijn carrière afgesloten, maar ik denk niet dat hij op revanche teert. Hij zal alles geven, zoals altijd", zo vertelde trainer Vanhaezebrouck die hem graag had willen houden, bij Het Laatste Nieuws.

Vorig weekend vertelde Deschacht al voor de televisiecamera's dat hij het moeilijk vond om voor het eerst tégen het thuispubliek in het Vanden Stockstadion te spelen: "Tegen de supporters die mij twintig jaar gesteund hebben. Het is gewoon heel moeilijk om tegen mijn vrienden te spelen. Maar het zal moeten, ik mag me niet laten doen. Zo kent niemand mij. Ik kan er niet veel over zeggen, maar ik ga er zeker wakker van liggen," aldus het clubicoon van Anderlecht dat 601 competitiewedstrijden het paars-witte shirt droeg.

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren