Tagtik

Courtois hoogst onzeker voor Rode Duivels

Thibaut Courtois keepte zaterdagavond een wereldpartij. Hij hield Real Madrid keer op keer recht toen Liverpool, en in het bijzonder Mo Salah, voor heel wat gevaar zorgde. Met een doelpunt van Vinícius Júnior haalde Real Madrid de beker met de grote oren binnen, en die heeft het grotendeels te danken aan de Belgische nationale doelman. Courtois werd verkozen tot man van de math in de Champions League-finale.

Courtois vertelde na afloop van de wedstrijd echter dat hij het hele seizoen met een vervelende buikspierblessure heeft gespeeld. Ook in de finale ondervond hij last. De wedstrijden met de Rode Duivels in de Nations League komen dan ook in het gedrang door deze pubalgie. Maandag blaast de Belgische nationale ploeg echter al verzamelen in Tubeke. Met of zonder Courtois?

Thibaut Courtois zal contact opnemen met de bondscoach en zijn medisch team om te analyseren wat de volgende stap voor hem is. Extra rust lijkt noodzakelijk om de blessure eidelijk te laten genezen. "Als ik top wil zijn op het WK in november, zal ik nu wat rust moeten nemen", zei Courtois voor de micro van VTM.

België speelt op 3 juni in eigen huis voor de Nations League de kraker tegen de buren uit Nederland. Vervolgens staan Polen (8 juni), Wales (11 juni) en opnieuw Polen (14 juni) tegenover de Rode Duivels.

Courtois zal maandag al zeker niet aanwezig zijn in Tubeke aangezien hij naar het burgerlijke huwelijk van zijn broer gaat. Zondag miste hij reeds het huwelijksfeest omdat hij met zijn ploegmaats van Real de Champions League-zege moest vieren met de fans.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren