Tagtik

City-Arsenal: wie zijn de meesterbreinen van de stilstaande fases?

In de genadeloze wereld van de Premier League zijn elke hoekschop en elke indirecte vrije trap goud waard. De topwedstrijd tussen Manchester City en Arsenal van zondag is achter de schermen ook een strijd tussen twee tactische virtuozen: Nicolas Jover van Arsenal en Carlos Vicens van Manchester City. Deze twee experts in stilstaande fases, met een minutieuze voorbereiding, zijn bekommerd over het doorslaggevende voordeel dat dergelijke fases kunnen bieden.

Onder leiding van Jover schittert Arsenal op hoekschoppen: de 12 doelpunten die de Gunners hieruit puurden, wijzen op een scherpe ploeg en perfect geoefende schema's op de training. Dit vermogen om voorbereiding om te zetten in concrete prestaties is het resultaat van een perfecte verstandhouding tussen de spelers en hun coach, die weet hoe hij elke ruimte die de tegenstander laat, moet benutten.

Daartegenover staat City, met instructies van Vicens, met 6 doelpunten uit hoekschoppen. Dus misschien niet zoveel als Arsenal, maar elke stilstaande fase wordt voorbereid met chirurgische precisie, een strategie die tegen het einde van het seizoen tot bloei zou kunnen komen. Manchester City, met 11 doelpunten uit vrije trappen, zonder penalty’s mee te rekenen, blijft een al goed ingeoefende aanpak nog verder verfijnen.

Buiten de penalty's neemt Arsenal met 18 doelpunten uit stilstaande fases de bovenhand over de 11 van Manchester City: cijfers die duiden op een kwaliteitvolle voorbereiding en uitvoering die het verschil maken ten gunste van de Gunners.

Het vaak onderschatte maar cruciale aspect van de ingooi is ook een speelveld voor deze strategen. Verre van eenvoudige spelhervattingen bieden ingooien de kans op een plotselinge en georganiseerde aanval. Arsenal, onder de leiding van zijn tactische meester, heeft deze schijnbaar onbeduidende momenten weten om te zetten in doelpunten (3), met specifieke routines en een slim gebruik van ruimtes.

De clash op zondag zal dus ook een strijd zijn van tactische finesse en intelligentie, georkestreerd door Jover en Vicens. Hun confrontatie, hoewel onzichtbaar voor de gemiddelde toeschouwer, is cruciaal voor het lot van elke wedstrijd. Elke hoekschop, elke vrije trap, en nu ook elk ingooi kan de vonk zijn die het vuur van de overwinning ontsteekt, dankzij het genie van de mannen in de schaduw.

(Eye of the Game met Tagtik /Afbeelding en infographic: Eye of the Game)

Eye of the Game analyseert elke week duizenden doelpunten om relevante gegevens te produceren om het speelmodel van elke club te ontcijferen en om met zekerheid de sterke en zwakke punten van spelers in 37 competities en internationale competities te identificeren. Eye of the game bedient de media, clubs en spelersmakelaars en is een gerespecteerde speler in de voetbalwereld.

 

© Eye of The Game

 

Ook dit kan u interesseren