Tagtik

Burnley: eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor Kompany?

In zijn laatste drie wedstrijden heeft Burnley een indrukwekkend veerkracht getoond door ongeslagen te blijven met één overwinning en twee gelijke spelen. De prestatie is des te opmerkelijk omdat de troepen van Vincent Kompany tegen uiteenlopende tegenstanders hebben gespeeld, waarmee ze hun vermogen om zich aan te passen en tegenstanders van verschillende niveaus te bekampen hebben gedemonstreerd.

Tegen Brentford kon een slechte situatie worden rechtgezet en de gelijke spelen tegen West Ham en Chelsea, twee teams met een gevestigde reputatie, benadrukten dat het team nooit opgeeft.

10/03/2024: West Ham - Burnley: 2-2
16/03/2024: Burnley - Brentford: 2-1
30/03/2024: Chelsea - Burnley: 2-2

Het recente traject van Burnley en deze recente onoverwinnelijkheid verdienen een grondige analyse. In zijn wedstrijden tegen tegenstanders van verschillende kalibers heeft Burnley niet alleen zijn defensieve veerkracht getoond, maar ook zijn vastberadenheid, ongeacht de inzet of het prestige van de tegenstander.

De sleutels tot de 6 doelpunten van Burnley

1.  Variëteit en creativiteit
- De doelpunten van Burnley komen van overal: buiten de zestien (2) maar ook binnen de kleine rechthoek (1), wat een nieuwe variëteit in hun aanvallende benadering toont.


2. Profiteren van fouten van de tegenstander
- Drie van de doelpunten gescoord door Burnley resulteerden direct uit fouten van de tegenstander, waaronder een owngoal en een fout van de keeper, wat de constante druk benadrukt die Burnley uitoefent om deze fouten te forceren en het lot aan zijn kant te krijgen.

3. Efficiëntie bij stilstaande fases
- Stilstaande fases, zoals de penalty (1) en de hoekschop (1), bleken cruciaal te zijn, met belangrijke doelpunten die uit deze situaties voortkwamen.


4. Opmerkelijke individuele bijdragen
- David Datro Fofana valt op met twee doelpunten, wat zijn belang in de aanval van Burnley aantoont.


5. Diverse offensieve tactieken
- Burnley heeft het vermogen getoond om zowel in dominant spel als in snelle aanvallen te scoren, door individuele en collectieve acties, een teken van een goed uitgebalanceerde en aanpasbare aanval.


6. Belang van collectieve acties
- De combinaties en beslissende passes, zoals die welke leidden tot de doelpunten van Fofana en O'Shea, benadrukken het belang van het collectieve spel in de offensieve strategie van Burnley.

Conclusie

Burnley heeft een veelzijdige en effectieve aanvallende benadering getoond en is in staat om zowel te profiteren van fouten van tegenstanders als om kansen te creëren door middel van een solide tactische voorbereiding. De variëteit van de doelpunten, variërend van afstandsschoten tot collectieve inspanningen en het benutten van stilstaande fases, onderstreept hun nieuwe vermogen om zich aan te passen en hun tegenstanders te verrassen.


Er staan nog acht wedstrijden op het programma en Burnley heeft nog 4 punten achterstand op Nottingham Forest, de eerste ploeg die boven de degradatiezone staat. Alle hoop is nog verloren voor Kompany en zijn troepen.

Dit begint al dinsdagavond met de thuiswedstrijd tegen Wolves op Turf Moor. Daarna zullen de Clarets al hun directe concurrenten voor degradatie nog treffen. De laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Forest, zal zeker een emotioneel geladen duel worden...

Het Programma
02/04: Burnley - Wolves
06/04: Everton - Burnley
13/04: Everton - Brighton
20/04 : Sheffield United - Burnley
27/04 : Manchester United - Burnley
04/05 : Burnley - Newcastle
11/05 : Tottenham - Burnley
19/05 : Burnley - Nottingham Forest

Ook dit kan u interesseren