Tagtik

Bayern denkt aan Zidane en Rangnick

Bayern München heeft naar verluidt zijn lijst van beoogde coaches om Thomas Tuchel volgend seizoen te vervangen teruggebracht tot twee namen: Zinédine Zidane en Ralf Rangnick.

Wordt Zinedine Zidane de volgende coach van Bayern München? Het is een mogelijkheid die niet kan worden uitgesloten. Zoals gemeld door Mundo Deportivo en bevestigd door L’Équipe, is de wereldkampioen van 1998 een van de kandidaten om Thomas Tuchel volgend seizoen te vervangen. De Beierse topclub heeft zijn lijst van mogelijke opvolgers teruggebracht tot twee namen: Zidane en Ralf Rangnick.

Bayern München past bij Zizou, die naar een club wil die in orde is, geen bemoeienissen kent en in staat om snel grote titels te winnen. De Fransman wil weer in de dug-out zitten. Niet zomaar ergens, maar het laatste wat hij wil is te lang wachten om niet “vergeten” te worden. Het is drie jaar geleden dat hij vertrok bij Real Madrid. De coach voelt zich klaar om opnieuw te beginnen bij een club.

Zidane (51) zit momenteel wel meer in het hoofd van Bayern dan Bayern in dat van Zidane, en de Fransman heeft nog geen akkoord gegeven om concreter verder te gaan. De Duitse taal en het Beierse leven lijken grote obstakels te zijn voor een mogelijke komst. En Zidane houdt naar verluidt ook de situatie bij Manchester United nauwlettend in de gaten.

In hun zoektocht kan Bayern rekenen op sterke relaties met de entourage van Zidane, waaronder zijn jarenlange adviseur Alain Migliaccio, een voormalig adviseur van Franck Ribery. Migliaccio staat dicht bij Uli Hoeness, de voormalige voorzitter van de club, wiens invloed nog steeds aanzienlijk is. Een ander sterk argument in het voordeel van de voormalige trainer van Real is hun gezamenlijke sponsoring. Adidas is al jarenlang partner van Zidane en bovenal aandeelhouder van Bayern München.

De Oostenrijkse coach Ralf Rangnick lijkt echter Bayerns meest serieuze optie, nadat Bayern achter Julian Nagelsmann greep, want die heeft net zijn contract als bondscoach verlengd. Verrast door zijn weigering heeft het management van München de afgelopen uren zijn actieplan moeten herdefiniëren. Rangnick heeft altijd op de radar van de club gestaan, maar als overgangsmaatregel tot ze Xabi Alonso kunnen overtuigen. Die heeft besloten om nog minstens een seizoen bij Bayer Leverkusen te blijven.

Officieel wil Bayern München geen vergevorderde onderhandelingen met een coach bevestigen. De Nagelsmann-episode is nog veel te vers en wat de Beierse leiders betreft, is het nog niet zeker dat Zidane en Rangnick de sprong zullen wagen. De Duitsers, die nog in de running zijn in de Champions League met een halve finale tegen Real Madrid (heenwedstrijd op 30 april, terugwedstrijd op 8 mei), zouden kunnen wachten tot het einde van hun Europese avontuur om hun nieuwe coach aan te kondigen.

(Loïc Tanzi/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren