Tagtik

Arteta: “Een grote stap voorwaarts"

Mikel Arteta, trainer van Arsenal, was opgetogen over de “fenomenale” prestatie van zijn team bij Manchester City (0-0) op zondag.

Arsenal “zette een grote stap voorwaarts” door Manchester City zondag op een 0-0 gelijkspel te houden, aldus trainer Mikel Arteta, die de prestatie van zijn spelers omschreef als “fenomenaal”. “Zoals je je kunt voorstellen, was het een zwaarbevochten wedstrijd. We hebben vandaag een grote stap voorwaarts gezet”, vertelde de Spaanse coach aan de BBC.

“Ik denk dat we het beste spel hadden. We waren op sommige momenten erg agressief en we slaagden erin om de bal in de goede zones te krijgen. De manier waarop we individueel en collectief vochten was fenomenaal”, zei hij.

Arsenal is de eerste ploeg die geen doelpunt tegen krijgt in het kampioenschap tegen Manchester City in het Etihad Stadium sinds Crystal Palace in oktober 2021, een prestatie die de coach niet ontging. “Het was een hele zware test voor ons vandaag (zondag). We wilden winnen, maar als je niet kunt winnen, mag je ook niet verliezen”, concludeerde Arteta.

 (Vincent Villa/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren