Tagtik

Arsenal: Kai Havertz rechtvaardigt eindelijk... zijn prijskaartje van 75 miljoen

Naarmate het seizoen 2023-2024 vordert, heeft Kai Havertz zich steeds meer ontpopt tot een sleutelspeler die mee zorgt voor de consistentie van Arsenal. De Duitser, bekend om zijn technische finesse en spelintelligentie, presteert sinds februari (met 4 doelpunten) veel beter. Daarmee levert hij een belangrijke bijdrage aan de successen van de Gunners, die aan acht opeenvolgende overwinningen in de Premier League zitten. Hij lost eindelijk de verwachtingen in die zijn transfersom van 75 miljoen euro in juli 2023 met zich brachten.

Een spectaculaire opleving

Sinds februari heeft Havertz een opmerkelijke opleving getoond, zoals blijkt uit zijn beslissende bijdragen aan de huidige reeks overwinningen. Zijn vermogen om te scoren in verschillende situaties - één-op-één (3), uit een dieptepas (3) of na een voorzet (3) - benadrukt zijn tactische veelzijdigheid. Havertz past zich aan en blinkt uit in verschillende offensieve schema's: bij dominant positiepel, snel positiespel, direct spel en stilstaande fasen. Hij is een onmisbare speler geworden in het team van Mikel Arteta.

Belangrijke doelpunten

Op belangrijk momenten heeft Havertz keer op keer bewezen dat hij de X-factor van Arsenal kan zijn, met name door 4 doelpunten in het laatste kwartier (als efficiëntste speler van Arsenal). Deze efficiëntie in de laatste fase van wedstrijden is niet alleen een kwestie van geluk; het getuigt ook van zijn uithoudingsvermogen, onfeilbare concentratie en wil om tot het laatste fluitsignaal alles te geven voor het team.

In symbiose met de flanken van Arsenal

De opmerkelijke verstandhouding van Havertz met de offensieve flankspelers van Arsenal, Bukayo Saka en Gabriel Martinelli, is een sleutelelement in de offensieve dynamiek van Arsenal dit seizoen. Het vlotte samenspel en het onderlinge begrip tussen deze spelers hebben de verdedigingen van tegenstanders uit evenwicht gebracht en gezorgd voor doelkansen die Havertz niet heeft laten liggen.

Een pijler voor Arsenal

Het seizoen 2023-2024 van Kai Havertz getuigt van zijn evolutie als speler, maar ook als hoeksteen van de ambities van Arsenal. Zijn vermogen om het spel op beslissende momenten te beïnvloeden en zich in te passen in diverse tactische configuraties maakt van hem een sleutelspeler voor de Gunners. Het seizoen komt in een beslissende fase en de fans van Arsenal hebben hun ogen gericht op Havertz om mee te dingen naar een langverwachte titel voor Arteta en zijn team. Arsenal kan een belangrijke stap in de titelstrijd zetten als het zondag om 17:30 uur op bezoek gaat bij Manchester City.

(Eye of the Game met Tagtik /Afbeelding en infographic: Eye of the Game)

Eye of the Game analyseert elke week duizenden doelpunten om relevante gegevens te produceren om het speelmodel van elke club te ontcijferen en om met zekerheid de sterke en zwakke punten van spelers in 37 competities en internationale competities te identificeren. Eye of the game bedient de media, clubs en spelersmakelaars en is een gerespecteerde speler in de voetbalwereld.

 

Ook dit kan u interesseren