Tagtik

Ancelotti: “Real sterft nooit”

Nadat Real Madrid woensdagavond Manchester City uitschakelde in de terugwedstrijd van hun kwartfinale in de Champions League, benadrukte Carlo Ancelotti de defensieve opofferingen van zijn spelers.

Carlo Ancelotti (trainer Real Madrid, op Movistar): “We begonnen goed met dat doelpunt en daarna hebben we geleden, gevochten en alles gegeven. Onze druk was te laag en City controleerde het spel te veel. Ik denk dat we heel erg goed verdedigd hebben. Overleven? We weten al jaren hoe we dat moeten doen. We komen altijd uit onmogelijke situaties terug. Iedereen dacht dat we dood waren, maar Real gaat nooit dood. Guardiola feliciteerde me en wenste me succes. Hij is een geweldige man, zoals hij altijd is geweest, en net als zijn club City.

Jude Bellingham (middenvelder van Real Madrid, op TNT Sports): “Vandaag draaide alles om mentaliteit. Het is een opluchting, je geeft zoveel in dit soort wedstrijden. De wedstrijd winnen is een enorme beloning. Tegen Manchester City is het zo moeilijk omdat ze je in beweging houden. De meeste teams storten in als City ze domineert, maar wij vochten heel goed terug. Onze grootste kracht is dat Carlo Ancelotti een manier vindt om veel van ons vrij te laten spelen. We zijn zo vrij. Als mens geeft hij jou rust en vertrouwen.”

Pep Guardiola (trainer Manchester City): “Dank aan mijn spelers, uit de grond van mijn hart. Ik vond de manier waarop we speelden goed, maar voetbal draait om winnen en dat hebben we niet gedaan, ook al waren we uitzonderlijk. We hebben onze kansen niet benut, ook al speelde iedereen op een heel hoog niveau. Real heeft het goed gedaan. We hebben alles gegeven, dus heb ik geen gevoel van spijt.”

(Cyril Olives-Berthet/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren