Tagtik

Rubiales gearresteerd bij aankomst op luchthaven Madrid

Luis Rubiales is woensdagochtend bij zijn aankomst in Madrid gearresteerd door de Spaanse politie. De voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF) wordt verdacht van vermeende corruptie.

Luis Rubiales was net aangekomen op de luchthaven van Madrid, en werd direct gearresteerd door de Spaanse politie, meldt El Mundo. De voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF) is een paar dagen eerder dan verwacht teruggekeerd uit de Dominicaanse Republiek, waar hij een maand verbleef. Er is een onderzoek naar hem gestart voor vermeende corruptie, oneerlijk bestuur, het witwassen van geld en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Volgens La Sexta werd Rubiales in het vliegtuig begeleid door agenten van de UCO, een afdeling van de Spaanse gerechtelijke politie, en stapte hij vervolgens in een zwart busje dat op hem stond te wachten op de landingsbaan van de luchthaven van Madrid.

Na 11 huiszoekingen bij hem thuis en op het hoofdkantoor van de RFEF eind maart, doorzochten de Spaanse autoriteiten maandag ook het huis van de Spanjaard in de Dominicaanse Republiek.

“Ik ben teruggekeerd om te zeggen dat het een leugen is dat ik hier (in de Dominicaanse Republiek) smeergeld heb ontvangen met flats en een honkbalteam. Ze zeiden dat ik een honkbalteam had, ik weet niet of ze bedoelden dat ik op een of andere manier geld verduisterde”, vertelde Rubiales aan La Sexta in een interview waarin hij beweerde onschuldig te zijn.

Het huidige onderzoek volgt op audio-opnames van gesprekken tussen Rubiales – die al betrokken is bij een aanrandingszaak – en Piqué die in 2022 uitlekten. Daarin werd gesproken over commissies van enkele miljoenen euro’s betaald door Saoedi-Arabië.

(Arthur Verdelet/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren