Tagtik

Deze records kunnen aan het eind van het seizoen sneuvelen

Tussen nu en het einde van het voetbalseizoen kunnen een aantal records sneuvelen.

Bayer Leverkusen onoverwinnelijk?

Nog acht speelronden te gaan, acht wedstrijden om geschiedenis te schrijven: met tien punten voorsprong is Bayer Leverkusen goed op weg om de eerste Bundesliga-titel in hun geschiedenis te veroveren, nadat ze vijf keer eerder als tweede eindigden (1997, 1999, 2000, 2002, 2011). Naast hun eerste titel kan de ploeg van Xabi Alonso ook het hele seizoen ongeslagen blijven. Een prestatie die nog nooit eerder is bereikt in Duitsland, en die doet denken aan die van AC Milan in 1991-1992 en de Invincibles van Arsenal in 2003-2004.

Inter heeft eigen record in zicht

Twaalf overwinningen, twee gelijke spelen en geen nederlagen voor een totaal van 38 punten: Inter Milaan is dit seizoen buitenshuis goed op dreef in de Serie A. Met nog vijf uitwedstrijden te gaan in de huidige campagne kunnen de koplopers nog steeds 53 punten halen, vier meer dan het record dat al twee keer werd gevestigd. Aan het einde van het seizoen 2006-2007 had Internazionale 49 punten buitenshuis verzameld, net als hun rivalen AC Milan in 2020-2021.

Lamine Yamal kan de jongste doelpuntenmaker in de Champions League worden

Lamine Yamal, een vroegrijp fenomeen, heeft een reeks topprestaties geleverd voor zowel Spanje als Barcelona. Na vier doelpunten in La Liga in het seizoen 2023-2024 moet de nieuwe ster van Barça wel nog het net zien te vinden op het Europese toneel. Op een leeftijd van 16 jaar en 258 dagen kan hij tegen PSG de jongste speler worden die scoort in de Champions League sinds zijn voormalige ploegmaat Ansu Fati op 10 december 2019 tegen Inter (17 jaar en 40 dagen).

Manchester City nog steeds in de race voor 4 op een rij

Drievoudig Premier League-kampioen Manchester City staat momenteel derde in de stand met 63 punten. De club uit het Etihad Stadium is verwikkeld in een strijd met Liverpool en Arsenal (beide 64 punten) voor een vierde titel op rij. Als ze aan het einde van het seizoen kampioen worden, zouden de Citizens het eerste team worden dat vier opeenvolgende titels wint sinds de oprichting van de Engelse First Division in 1899. Dat zou een huzarenstuk zijn, getekend Guardiola.

PSG nog steeds ongeslagen buitenshuis

Wat als PSG het eerste team in de geschiedenis van Ligue 1 wordt dat geen enkele wedstrijd buitenshuis verliest? PSG is nu nog maar vier wedstrijden verwijderd van een historische prestatie, maar moet nog wel naar het Velodrôme van Marseille en de Allianz Riviera van Nice, twee ploegen die nog volop in de race zijn voor een Europees ticket.

Kane niet zo ver van Lewandowski

Tien doelpunten. Dat is het verschil tussen de 31 doelpunten van Harry Kane en het Bundesliga-record van 41 van Robert Lewandowski in het seizoen 2020-2021. Het is echter niet zo’n verschrikkelijk groot verschil, want de aanvaller van Bayern München maakt dit seizoen gemiddeld meer dan een doelpunt per wedstrijd. Met nog acht wedstrijden te spelen zal de voormalige spits van de Spurs het tempo hoog moeten houden als hij het record van de Pool wil evenaren of zelfs overtreffen. Een lastige uitdaging, maar geen onmogelijke.

 (Nelson Thomas/L’Équipe via Tagtik/pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren