Tagtik

City en Arsenal zetten Liverpool onder druk

Manchester City, dat Aston Villa met 4-1 versloeg, mede dankzij een hattrick van Phil Foden, en Arsenal, dat woensdagavond Luton met 2-0 versloeg, zijn Liverpool opnieuw voorbij in de stand in de Premier League. The Reds spelen donderdag tegen Sheffield United.

Na een moeizame start tegen Aston Villa won Manchester City woensdagavond met 4-1 en dat was vooral te danken aan hun nummer 47. Phil Foden maakte in zijn eentje het verschil en was betrokken bij de vier doelpunten van zijn ploeg, voor hij in de 81e minuut werd gewisseld, met een staande ovatie van het thuispubliek.

City kwam op voorsprong maar Aston Villa kon gelijk maken via de Colombiaan Jhon Duran. Maar dankzij een hattrick van Foden (45+1', 62' en 69') trok Manchester City aan het langste eind. Het was een belangrijke overwinning, want eerder op de avond had Arsenal gedaan wat het moest doen door Luton Town te verslaan in het Emirates Stadium (2-0), met doelpunten van Martin Odegaard (24') en Daiki Hashioka (44', owngoal).

Arsenal voert de ranglijst aan met 68 punten, op de voet gevolgd door Manchester City en Liverpool (beide 67 punten). Als afsluiting van speeldag 31 hebben de Reds donderdag nog de kans om de leiding in de PL terug te veroveren als ze van Sheffield United winnen op Anfield. In de andere wedstrijd van woensdag speelden Brentford en Brighton 0-0 gelijk.

(Matteo Amghar/L’Équipe via tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren