Scooore! League kort: zeges voor Antwerp Giants, Pepinster en Aalstar

1. Antwerp Giants heeft met het kleinste verschil zijn openingswedstrijd tegen Luik gewonnen. De bezoekers startten het best en konden na 22-30 in het eerste kwart met een kleine voorsprong gaan rusten: 40-44. In het derde kwart bleven de ploegen in elkaars buurt (59-60). In het slot leek Luik met de zege aan de haal te gaan, maar een korf van Pearson besliste de wedstrijd in het voordeel van de Giants, met het kleinste verschil: 79-78.

2. Okapi Aalstar, de vicekampioen van vorig seizoen, is het seizoen gestart met een uitzege bij Leuven Bears. De bezoekers maakten het verschil in het derde kwart: na 22-22 en 44-40 in de eerste twee kwarts drukten ze via een tussenspurt van 2-28 na 30 minuten door naar 53-70. Eindstand: 70-82.

3. Pepinster-Verviers opent het seizoen met een zege tegen Willebroek. Na 19-19 in de eerste tien minuten kon de thuisploeg met een bonus gaan rusten: 47-41. Ook na de pauze hielden de Pepins de touwtjes in handen: via 72-65 ging het finaal naar 95-88. Topscorer bij Pepinster was Arizona Reid met 32 punten.

4. Woensdag staat de tweede speeldag van de Scooore! League al geprogrammeerd met Brussels-Antwerp Giants, Oostende-Limburg United, Bergen-Charleroi, Aalstar-Pepinster en Willebroek-Leuven Bears. Luik is bye. Het duel tussen Bergen en Proximus Spirou is woensdag live te volgen op 5 vanaf 20.20 uur. (DC/Picture: Belga)