Scooore! League kort: verrassende zeges voor Charleroi en Limburg United

1. De eerste clasico van het nieuwe basketseizoen tussen Proximus Spirou en BC Oostende laat meteen het beste verhopen voor een spannend seizoen. In een kolkende Spiroudome pakte Charleroi de zege na verlengingen: 75-69. Na 15-11 in het eerste kwart stond het 28-27 bij de rust. In het derde kwart namen de bezoekers de leiding (45-49), maar in het slot (na de uitsluiting van BCO-coach Gjergja) sleepten de Spirous verlengingen uit de brand (64-64 na 40 minuten). Daarin bleek de thuisploeg de sterkste: 75-69.

2. Nieuwkomer Limburg United zorgt in zijn eerste wedstrijd in de eerste klasse meteen voor een stunt door Bergen te kloppen met 85-67. De Limburgers startten fel: 22-11 na het eerste kwart, 40-25 aan de rust. Via 64-45 na het derde kwart won de neo-eersteklasser ruim met 85-67. Scott Thomas werd topscorer met 20 punten.

3. Zaterdagavond staan de resterende drie wedstrijden van de eerste speeldag op het programma. Antwerp Giants ontvangt Luik, Verviers-Pepinster neemt het op tegen Willebroek en Okapi Aalstar trekt naar Leuven Bears. Brussels is bye. (DC/Picture: Belga)