Scooore! League kort: Okapi houdt maximum, zeges voor Proximus Spirou en Luik

1. Okapi Aalstar heeft in Hasselt met een century zijn derde zege op drie wedstrijden behaald. De co-leider liep via 22-29 in het eerste kwart uit tot 40-51 bij de rust. Onder impuls van het trio Clarke-Tofi-Braun groeide de kloof in het derde kwart tot 65-81. In het slot konden de bezoekers een century op het bord brengen: 90-101.

2. Proximus Spirou beleefde in de Spiroudome een moeilijke avond tegen Kangoeroes  Willebroek die tot kort voor het einde aanspraak konden blijven maken op een stunt. In de eerste twee kwarts bleven de ploegen in elkaars buurt: 15-14 en 34-31. Na 56-49 na 30 minuten kwamen de bezoekers zelf even op voorsprong bij 59-61 en 61-63. Het slotoffensief van de Spirous hield de zege in Charleroi: 80-69.

3. In de Country Hall gingen Luik en Brussels allebei op zoek naar hun eerste zege. 22-19, 36-34, 54-52: uit de standen aan het einde van de drie kwarts blijkt dat geen van de ploegen een kloof kon slaan. In een spannende eindfase kon Luik de zege pakken met 83-79.

4. Zaterdag ontvangt Leuven Bears in de Sportoase Verviers-Pepinster, maar de topper van het weekend staat zondagnamiddag in de Lotto Arena gepland: Antwerp Giants - BC Oostende (LIVE op Proximus 5 vanaf 14.50 uur). Bergen is bye op deze derde speeldag (DC en LB/Picture: photo news)