Tagtik

Scooore! League kort: 3 op 3 voor Aalstar of 2e zege voor Limburg United?

1. Limburg United won verrassend zijn eerste wedstrijd in de hoogste basketbalklasse van Bergen en speelde een verdienstelijke wedstrijd in de Sleuyter Arena tegen Oostende. Vrijdagavond ontvangt het in Hasselt co-leider Okapi Aalstar. "De leidersplaats is leuk, maar we spelen nog geen goed basketbal," aldus Frank Van Impe, sportief manager van Aalstar, in Het Laatste Nieuws. Door de blessures van Hanavan (vier weken tot drie maanden out na een knieoperatie) en El Kounchar is de Aalsterse kern beperkt tot acht spelers. Het duel in Hasselt is live te volgen op 5 vanaf 20.20 uur.

2. Luik en Brussels gaan allebei op zoek naar een eerste zege in hun tweede wedstrijd van het seizoen. Luik komt in eigen huis frisser aan de opworp, want het speelde woensdag niet. Beide ploegen kwamen in hun eerste wedstrijd in actie tegen Antwerp Giants. Luik verloor zaterdag met het kleinste verschil in de Lotto Arena, Brussels verloor woensdag in eigen huis van de Antwerpenaars.

3. Proximus Spirou neemt het vrijdag op tegen Kangoeroes Willebroek. De Kangoeroes trekken naar de Spiroudome met slechts vijf profspelers, want na Dubas en Chada zijn nu ook Oveneke en Nelson onbeschikbaar. "Ik moet je niet vertellen dat we tegen favoriet Charleroi en met een gehavende kern voor een bijzonder zware karwei staan", aldus trainer  Peldic in Het Nieuwsblad.

4. Zaterdag neemt Leuven Bears het nog op tegen Verviers-Pepinster, voor de topper Antwerp Giants - Oostende is het wachten tot zondag (live op 5 vanaf 14.50 uur). Bergen is op derde speeldag bye. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren