Scooore! League kort: 2 op 2 voor Antwerp Giants en Aalstar

1. Vier missers op vrijworpen in de slotfase van de wedstrijd heeft Proximus Spirou de das omgedaan in de Henegouwse derby in en tegen Bergen. In de mons.arena bleven beide ploegen de hele wedstrijd in elkaars buurt. Na 16-17 in het eerste kwart kon de thuisploeg met een bonus gaan rusten: 39-34. Tot een grotere kloof kwam het niet in het derde kwart (53-49). Door de missers van Spirou vanaf de vrijworplijn pakte Bergen zijn eerste zege van het seizoen.

2. Antwerp Giants pakt 2 op 2 na de zege tegen Brussels. De Brusselaars, aan hun eerste wedstrijd van het seizoen toe, sloegen een flinke kloof in het eerste kwart (29-17), maar zagen die voorsprong nog voor de rust verdwijnen (47-51). Na de pauze stoomden de Giants door naar 62-77 en in het laatste kwart speelden de bezoekers de partij rustig uit tot 89-99. Zondag krijgt Antwerp Giants landskampioen Oostende op bezoek.

3. Oostende nam revanche voor de nederlaag tegen Proximus Spirou van afgelopen weekend met een zege in eigen huis tegen neo-eersteklasser Limburg United dat een verdienstelijke wedstrijd speelde. Na 22-12 in het eerste kwart ging het naar 43-24 bij de rust, maar in het derde kwart verkleinden de bezoekers de kloof: 65-52. De Limburgers kwamen nog terug tot op 7 punten, maar BCO pakte toch de zege met 84-70.

4. Net als Antwerp Giants pakt ook Okapi Aalstar 2 op 2 na een spannende wedstrijd tegen Verviers-Pepinster. De Pepins liepen uit tot 20-31 in het eerste kwart en tot 44-53 bij de rust. De Aalstenaars vochten terug tot 70-70 na 30 minuten en pakten in het slot de zege met 97-92.

5. Tot slot pakte Leuven Bears zijn eerste zege tegen Kangoeroes Willebroek dat met 22-15 en 40-39 wel de eerste twee kwarts voor zijn rekening nam. De Leuvenaars namen de wedstrijd in handen in het derde kwart (51-71) en lieten de zege niet meer ontglippen. Eindstand: 80-86.

6. Dubbele afspraak op 5 dit weekend: vrijdag staan de camera's van 5 opgesteld in Sporthal Alverberg in Hasselt voor Limburg United-Okapi Aalstar (te volgen vanaf 20.20 uur) en zondag in de Lotto Arena voor Antwerp Giants-Oostende (te volgen vanaf 14.50 uur). (DC/Picture: Belga)