Tagtik

Wandelaarster stapt met schedel van kleine Emile in rugzak politiekantoor binnen: opgezet spel?

Een lange zoektocht kwam afgelopen week ten einde. De stoffelijke resten van de 2-jarige Emile werden teruggevonden en daarmee kwam er een abrupt en vooral schokkend einde aan de zoektocht die heel Frankrijk en zelfs Europa in de ban hield. 

Een wandelaarster vond zaterdag enkele botten in de buurt van het dorpje Haut-Vernet. Ze stak de schedel in haar rugzak en stapte er het lokale politiekantoor mee binnen. Het bleken de stoffelijke resten te zijn van de kleine Emile die op 8 juli 2023  verdween aan het huis van zijn grootouders. Maar hoe kan het dat deze wandelaarster na maandenlange intensieve zoektochten met speurhonden, drones, soldaten, agenten, speciale camera's, helikopters en vrijwilligers de beenderen vlakbij het Franse dorpje Haut-Vernet, een gehucht van amper 25 inwoners gelegen op een hoogte van 1.200 meter, vond?

Werd het lichaam over het hoofd gezien tijdens de zoekacties? Of werd het lijkje er pas recent gedumpt?

Door de vondst zijn er alvast opnieuw grootschalige zoekacties in de regio. Negen maanden lang ontbrak elk spoor van de peuter, maar zaterdag werd zijn lichaam plots gevonden op een steenworp van het dorp waar hij verdween. Dit zorgt ervoor dat er alleen nog maar meer vragen zijn. De wandelaarster had de beenderen gevonden op een kilometer vanwaar Emile het laatst gezien werd in juli.

Maar de aanpak van de wandelaarster, kan er ook voor gezorgd hebben dat waardevol bewijsmateriaal vernietigd werd. Omdat de vrouw geen telefoonverbinding besloot ze immers de schedel mee te nemen en naar het politiekantoor, zo’n 20 minuten verderop, te rijden. Hoewel de schedel van de jongen een enorme doorbraak is in het dossier, had de politie liever een andere aanpak gezien bij de wandelaarster. Doordat ze de schedel meenam, manipuleerde ze immers een potentiële plaats delict. Zo zou het mogelijk zijn, schrijven Franse media, dat er bijvoorbeeld een stukje huid en dus DNA, verloren is gegaan. De vrouw werd ondervraagd, maar ze werd niet in hechtenis genomen.

Er werd voorlopig nog geen volledig skelet gevonden. Enkel een schedel en een paar botten. 

Wordt vervolgd ...!

(SR for Tagtik/Source: Reuters - AFP/Illustration: Facebook)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren