Tagtik

Vader van leerling rijdt opzettelijk basisschool binnen

Een vreemd verkeersongeval vond woensdagavond plaats in het Noord-Hollandse Grootebroek. De vader van een leerling reed er met zijn auto bewust basischool ’t Palet, een school voor bijzonder onderwijs, binnen net op het moment dat er een feestje aan de gang was om het einde van het schooljaar te vieren.

De 55-jarige autobestuurder, wiens zoon les volgt aan de school voor bijzonder onderwijs, had een conflict met de school en kon zich volgens de politie "niet meer beheersen". De bestuurder werd aangehouden door omstanders en later ingerekend door de politie. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol.

Hij reed het gebouw binnen met zijn rode Renault Clio, reed volgens een getuige ruim twintig meter door de gangen en beschadigde daarbij de school zwaar. In de sporthal van de school was op dat moment een feest voor groep 8-leerlingen (bij ons het 6e leerjaar, red.) die na de zomer naar de middelbare school gaan. Niemand raakte gewond. De plaats waar de Nederlander het gebouw inreed, is afgezet. De man werd opgepakt en wordt verhoord.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren