Tagtik

"Vaak zien we bij dit soort mensen dat er een machtsspel ontstaat"

Het net lijkt zich steeds meer te sluiten rond de 43-jarige Christian B. Hij en niemand anders zou op 3 mei 2007 de toen vierjarige Madeleine McCann ontvoerd hebben uit het vakantieresort in Praia da Luz, terwijl haar ouders aan de overkant van de straat op restaurant waren met vrienden.

De Britse politie ontdekte dat de nu 43-jarige Duitser een telefoontje had gekregen, een uur voor de verdwijning van het meisje. De politie gaf de twee telefoonnummers vrij en een foto van een camper die de man gebruikte in Portugal. De Britse en Duitse politie hoopt via een oproep meer informatie te kunnen verzamelen. Christian B. zit reeds in de gevangenis in Duitsland voor andere feiten. De politie is nu op zoek naar meer bewijzen tegen de Duitser.

Volgens de Belgische gerechtspsychiater Rudy Verelst heeft Christian B. (43), de hoofdverdachte in de zaak-Madeleine McCann, vermoedelijk veeleer een antisociale dan puur seksueel gefrustreerde persoonlijkheid. "Gelet op het feit dat hij ook veelvuldig inbraken pleegde en zich blijkbaar ook met drugshandel bezighield", stelt Verelst vandaag in Het Nieuwsblad. Bij mensen met een antisociale persoonlijkheid overheerst roekeloos, soms ook gewelddadig gedrag, meestal hebben ze geen werk. Het ontbreekt hen ook vaak aan spijtgevoelens. "De vraag zal ook zijn of hij nu tot inkeer komt en bereid is om mee te werken aan het politieonderzoek. Maar vaak zien we bij mensen met dit soort profiel dat er al snel een machtsspel ontstaat, waarbij ze alleen iets tegen de speurders willen vertellen wanneer hen dat zint."

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren