Tagtik

"Kwart na twaalf in Brussel"

Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt in Brussel, maar toch worden er nog geen harde maatregelen, zoals een avondklok of het verplicht dragen van een mondmasker, ingesteld. Geert Molenberghs, biostatisticus aan de KU Leuven en de UHasselt, toont zich daarover erg ongerust.

"In Brussel trekt de epidemie op dit moment zeer fel aan. Je ziet in alle Brusselse gemeenten dat het virus uit de startblokken is geschoten", zo vertelt Molenbergs in De Standaard. In 17 van de 19 Brusselse gemeenten is de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners overschreden. "Het is er kwart over twaalf, terwijl er geen maatregelen worden genomen. De sense of ­urgency ontbreekt volledig."

Momenteel zit het aantal besmettingen voor het hele Brusselse gewest op 38 besmettingen per 100.000 inwoners. Pas als dat cijfer 50 overschrijdt, komt er een mondmaskerplicht. Onvoldoende, vindt Molenberghs: "Mondmaskers zijn maar één deel van de oplossing, maar met de mondmaskerplicht moet je absoluut niet wachten. Ook de sociale contacten moeten naar beneden. Thuiswerken zou verplicht moeten worden."

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren