Tagtik

Jonge gezinnen als muizen in val op balkon bij brand in flatgebouw (VIDEO)

Verschrikkelijke beelden uit de Spaanse badstad Valencia bereikten ons de afgelopen dagen.

Sinds donderdagavond probeerden de brandweer en hulpdiensten zoveel mogelijk bewoners te redden uit een brandend flatgebouw in de wijk Campanar in Valencia. 

De brand ontstond donderdagavond in het flatgebouw van veertien verdiepingen. Het vuur brak door een nog onbekende oorzaak rond 17.30 uur uit in een woning op de zevende verdieping en verspreidde zich razendsnel, ook naar een aangrenzend flatgebouw met tien verdiepingen. 

In video's op social media is te zien hoe het moderne complex door een vlammenzee herleid werd tot een kaal skelet. Een enorme zwarte rookwolk was vanuit een groot deel van de stad te zien.

Tien dodelijke slachtoffers
Zeker vijftien mensen werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat onder meer om een kind jonger dan 7 jaar, vier vrouwen tussen de 27 en 81 jaar, en negen mannen tussen de 25 en 57 jaar. Tien mensen kwamen om het leven bij de brand.

Mensen die niet meteen konden vluchten, ontsnapten aan het vuur door op hun balkon te gaan staan wachten tot de brandweer hen kon bevrijden. Ze hielden natte handdoeken voor hun gezicht om zich te beschermen tegen de rook en de hitte. Vrijdagmiddag was de brand min of meer volledig gedoofd.

(Tagtik/Picture: X video screenshot)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren