Tagtik

Jambon: "Begin niet zaterdag met bezoek"

Vanaf zondag 10 mei worden de lockdownmaatregelen versoepeld: er is meer sociaal contact mogelijk met vier personen, maar dat moeten dan wel telkens dezelfde vier personen zijn. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) doet vrijdag een uitdrukkelijke oproep om de maatregel strikt na te leven.

Op de persconferentie van de Vlaamse regering vroeg Jambon aan iedereen om zich met burgerzin te gedragen: "We gaan zondag - en ik benadruk 'zondag', begin er niet zaterdag mee - weer een eerste vorm van bezoek toelaten. Jullie kennen de spelregels: er mogen vier mensen op bezoek komen en het zijn ook altijd dezelfde vier. En ik zou jullie echt willen vragen om hier heel nauwgezet mee om te gaan. Zo gaan we na enkele weken weer wat kunnen versoepelen."

"Als we er nu wat de kantjes af van gaan lopen, als we het allemaal te vrij gaan interpreteren, komen we misschien in een situatie terecht die niemand wil: namelijk dat we een aantal versoepelingen gaan moeten terugdraaien", zo benadrukte de Vlaamse minister-president. "Geniet van Moederdag zondag, maar doe dat binnen de perken die opgelegd zijn."

(Fausto by Tagtik/Source: De Morgen/Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren