Tagtik

Honderden reddingswerkers op zoek naar vermiste Arian (6)

In de Duitse stad Bremervörde, ten westen van Hamburg, wordt nog altijd met man en macht gezocht naar Arian, een 6-jarige autistische jongen die sinds maandagavond spoorloos is.

De jongen verdween spoorloos nadat hij thuis aan het spelen was. Sinds maandagavond wordt naar hem gezocht en daarbij zetten de hulpdiensten alles in: speurhonden, drones, een helikopter, een boot met sonar en zelfs ballonnen en vuurwerk om eventueel de aandacht te trekken van de jongen die niet spreekt.

Op een bewakingscamera uit de buurt van het ouderlijke huis waar Arian verdween, zijn wel beelden opgedoken van de jongen: daarop is te zien hoe hij speelt met een stok en in de richting van een bos loopt.

Aan de rand van een rivier werden voetafdrukken gevonden waarvan wordt vermoed dat die van Arian zijn. Bij zijn verdwijning droeg hij alleen een trui, een joggingbroek en sokken. De afgelopen dagen was het heel koud in het noorden van Duitsland, met temperaturen die 's nachts tot het vriespunt dalen. De ongerustheid om de verdwijning van de jongen is dan ook bijzonder groot.

(HL/Source: Bild, HLN/Illustration picture: Unsplash)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren