Tagtik

In dit land dook Nederlandse prinses Amalia meer dan een jaar onder door bedreigingen

Politie en Openbaar Ministerie in Nederland kregen sinds september 2022 steeds meer signalen dat de Mocro-maffia het op prinses Amalia had gemunt. De Nederlandse autoriteiten hielden rekening met een aanslag of een poging tot ontvoering en hebben daarom lange tijd de beveiligingsmaatregelen drastisch opgeschroefd. Dat had een grote onvloed op de bewegingsvrijheid van studente Amalia.

Prinses Amalia volgt een bachelor Politiek, Psychologie, Rechten en Economie aan de universiteit van Amsterdam. Maar van een normale studententijd is absoluut geen sprake. De Nederlandse prinses kon immers zelfs niet in een Nederlands studentenhuis verblijven door de dreiging. 

Om te ontsnappen aan de dreiging heeft de Nederlandse prinses meer dan een jaar in Spanje gewoond. Dat raakte nu pas bekend. Volgens De Telegraaf woont de prinses sinds kort weer in Amsterdam. 

Amalia studeerde meer dan een jaar in de Spaanse hoofdstad Madrid. Voor haar studie Politiek, Psychologie, Recht en Economie was trouwens vereist dat ze ook een semester in het buitenland zou studeren. Dus daar is met het verblijf in Madrid ook meteen aan voldaan. 

Naar verluidt heeft Spanje veel in het werk gesteld om de prinses in Madrid veilig te houden. Woensdag ontvangt koning Willem-Alexander het Spaanse koningspaar voor een staatsbezoek aan Nederland. 

(FVDV for Tagtik/Picture by by Ian Jones for Buckingham Palace reception licensed under the Creative Commons Attribution 2.0 Generic license)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren