Tagtik

Franse peuter Emile (2.5) meegenomen en verscheurd door roedel wolven?

De stoffelijke resten van de Franse peuter Émile (2,5 jaar) mogen dan wel zijn teruggevonden op wandelafstand van het huis van zijn grootouders waar hij verdween, toch zijn er nog bijzonder veel vragen.

Een wandelaarster vond midden april 2024 enkele botten in de buurt van het dorpje Haut-Vernet. Ze stak de schedel in haar rugzak en stapte er het lokale politiekantoor mee binnen. Het bleken de stoffelijke resten te zijn van de kleine Emile die op 8 juli 2023  verdween aan het huis van zijn grootouders. 

Door de vondst zijn er alvast opnieuw grootschalige zoekacties in de regio. Negen maanden lang ontbrak elk spoor van de peuter, maar op een zaterdag midden april 2024 werd zijn lichaam plots gevonden op een steenworp van het dorp waar hij verdween. Dit zorgt ervoor dat er alleen nog maar meer vragen zijn. De wandelaarster had de beenderen gevonden op iets meer dan een kilometer vanwaar Emile het laatst gezien werd in juli. Maar hoe is hij om het leven gekomen en wat is er gebeurd?

Roedel wolven?
De inwoners van het dorpje Le Vernet, waar het jongetje verdween, beweren dat de peuter is opgegeten door een roedel wolven. Volgens officier Jean-Luc Blanchon is het wel degelijk mogelijk dat het jongetje door wilde dieren werd verslonden. Dat zou een verklaring zijn voor de botbreuken en beetsporen. “Onze regio Alpes-de-Haute-Provence heeft een van de grootste geregistreerde wolvenpopulaties”, vertelt Stéphane Chevrier, voorzitter van de jagersvereniging van Vernet, aan de Franse krant ‘Le Figaro’.

Ook de burgemeester van het Franse dorpje François Balique, sluit de piste van een wolvenaanval niet uit. 

(FVDV for Tagtik/Illustration: Facebook)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren