Tagtik

Dan toch geen openingsceremonie Spelen op de Seine?

Op 26 juli starten de Olympische Spelen van Parijs met een unieke openingsceremonie: voor het eerst in de geschiedenis van de Spelen vindt die niet plaats in een stadion, maar wel op de Seine. Maar de organisatoren hebben wel al een plan B en zelfs een plan C.

De Spelen van Parijs zullen worden geopend met een optocht van de ruim 10.000 atleten door het hartje van Parijs, aan boord van zo'n 160 bootjes die op de Seine zullen varen. Maar als de veiligheid dat niet toelaat, zal naar een andere locatie worden uitgeweken, zo gaf Frans president Emmanuel Macron maandag toe.

"Er is een plan B en een plan B", zo vertelde de Franse president op BFMTV-RMC op maandagochtend. "We bereiden ze parallel voor. We analyseren ze in real time. We hebben een ceremonie die beperkt zou blijven tot het Trocadéro en die dus niet de hele Seine zou bestrijken." Een andere mogelijkheid volgens Macron is uitwijken naar het Stade de France.

"Wat de terroristen vooral willen, is voorkomen dat we dromen. Ze willen voorkomen dat jongeren naar caféterrassen, concerten en sportevenementen gaan", zo sprak Macron nog.  "We zijn ons aan het organiseren, maar we zijn ook niet naïef."

(Fausto by Tagtik/Source: BFMTV/Illustration picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren