Tagtik

"Blijf nu binnen om de zomer te redden"

De virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische vereniging voor Intensieve Geneeskunde, en Erika Vlieghe, diensthoofd Infectieziekten aan het UZ Antwerpen en voorzitter van de Groep van Experts belast met de Exitstrategie (GEES), hebben woensdagavond in VTM Nieuws een pleidooi gehouden om de coronamaatregelen strikt te blijven naleven.

De maatregelen voor het indijken van de coronabesmettingen beginnen hun vruchten af te werpen, maar onze inspanningen mogen nu niet verslappen. "Het is te vroeg om victorie te kraaien. Als we onze inspanningen nu staken, dan riskeren we op een nieuwe piek af te stevenen. En dat betekent niet alleen dat de ziekenhuizen overbelast kunnen geraken, maar ook dat de zomer eraan hangt", aldus Marc Van Ranst. "Als we nog van de zomer willen genieten, dan moeten we nu heel erg ons best doen."

"Blijf alsjeblief in en rond uw kot, en niet in de straten, bossen en parken", zo luidt het advies van Erika Vlieghe. "We zien veel te veel volk bij elkaar op straat, en dat is gevaarlijk voor overdracht van covid."

(Fausto by Tagtik/Source: VTM Nieuws, De Standaard/Picture: S. Hermann et F. Richter via Pixabay)

Fausto

Fausto

Ook dit kan u interesseren