Tagtik

Belgen opnieuw welkom in Slovenië

Vanaf zaterdag krijgen de Belgen er een mogelijke vakatiebestemming bij. Wie deze zomer niet voor een 'staycation' in eigen land kiest, kan immers opnieuw gaan wandelen rond het prachtige meer van Bohinj, de charme van Ljubljana gaan ontdekken of zich vergapen aan de Postojna-grotten aangezien Slovenië opnieuw Belgen verwelkomt.

België verhuist van de zogenaamde gele lijst, waar landen op staan waarnaar gereisd mag worden als men er werkt of woont, maar waar men toch voorzichtig moet zijn omwille van het coronavirus, naar groen in Slovenië. Dat wil zeggen dat er van en naar België gereisd mag worden voor vakantie én dat Belgen welkom zijn in Slovenië zonder in quarantaine te moeten.

Reeds 1520 inwoners van Slovenië raakten besmet met het nieuwe coronavirus. 'Slechts' 109 personen overleden er aan de gevolgen van covid-19, waarmee Slovenië het fors beter doet dan de meeste Europese landen.

Het aantal besmettigen met covid-19 is echter sinds kort opnieuw aan het stijgen in Slovenië, waar er sinds begin mei officieel geen sprake meer is van een corona-epidemie. De regering kondigt dit weekend dan ook nieuwe maatregelen aan om de verspreiding verder tegen te gaan. Kroatië, Frankrijk en Tsjechië verdwijnen daarentegen van de groene Sloveense lijst van veilige covid-19-landen en komen op de gele lijst terecht. Enkel Slovenen die er een woonst hebben of er werken, mogen er nog naartoe reizen, mits extra voorzichtigheid.

Die quarantaine is er dus niet voor Belgen en men hoeft sinds afgelopen nacht ook geen woonst meer te hebben in Slovenië om er naartoe te reizen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren