Tagtik

30 maanden voor te heet bad

Een politieman uit Brussel heeft van de rechter een celstraf met uitstel van 30 maanden gekregen omdat hij het dochtertje van zijn toenmalige vriendin in een te heet bad had gestoken.

In december 2015 had de beklaagde het dochtertje van zijn vriendin in een verschroeiend heet bad gestoken. Het water had een temperatuur van maar liefst 65 graden celsius. Dat leidde tot zware verwondingen bij het vijfjarige meisje. De kleuter viel in een coma en moest vervolgens maandenlang met een compressiepak rondlopen.

De rechter oordeelde dat de Brusselse politieman die dag geïrriteerd was en het vijfjarige kind bewust in het heet bad had gestoken. De rechtbank catalogeerde de gruwelijke feiten als opzettelijke slagen en verwondingen met verminking tot gevolg. "U hebt een bijna onvergeeflijke keuze gemaakt waarvan het meisje voor de rest van haar leven de gevolgen zal dragen", aldus de rechter. Naast de dertig maanden met uitstel, moet de beklaagde ook de vader en de grootouders van het meisje een schadevergoeding betalen en moet hij ook opdraaien voor alle medische kosten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren