Tagtik

Zal Michelle Obama Joe Biden vervangen?

Volgens The New York Post groeit een opmerkelijk gerucht in Washington week na week. De vrouw van de voormalige president zou zich kandidaat kunnen stellen voor het presidentschap van de Democraten.

Twee weken geleden zei Michelle Obama dat ze doodsbang was voor het vooruitzicht op een tweede termijn voor Donald Trump. En daarom is het idee niet langer zo absurd.

Ten eerste twijfelen ze in het Democratische kamp aan het vermogen van Joe Biden om een ​​slopende verkiezingscampagne te voeren. Vervolgens is het volgens politieke waarnemers Barack Obama die achter de schermen aan de touwtjes trekt.

En Barack Obama is teleurgesteld over Joe Biden. Hij had hem al afgeraden zich kandidaat te stellen in 2020 en de relatie tussen de twee mannen was nooit zo hartelijk als werd gesuggereerd. Is dit genoeg om hem tien maanden voor de verkiezingen opzij te schuiven? 

Michelle Obama geniet grote bekendheid, een essentiële factor als ze zo laat aan de campagne zou deelnemen. Ze wordt al gewaardeerd door de Democraten en zou profiteren van de steun van 56% van het gehele electoraat.

(Tagtik/Source: New York Post/Photo: Gage Skidmore under license Creative Common CC BY-SA 2.0.)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren