Tagtik

Wilde Poetin Navalny ruilen tegen Russische gevangenen?

De Russische president Vladimir Poetin zei maandag dat hij het idee van een gevangenenruil met westerse landen steunde. Alexei Navalny, de belangrijkste tegenstander van Poetin, zou zich zorgen hebben gemaakt over deze woordenwisseling, voordat hij midden februari in duistere omstandigheden in de gevangenis stierf.

Volgens Poetin was hij het ermee eens toen er werd gesuggereerd dat Navalny zou worden ingewisseld voor "sommige mensen die worden vastgehouden in strafinrichtingen in westerse landen". “Er was maar één voorwaarde: dat hij niet terugkeerde”, zei hij in een televisietoespraak na zijn herverkiezing.

De Russische president omschreef de dood in hechtenis van zijn belangrijkste tegenstander ook als een “trieste gebeurtenis”, waarbij hij publiekelijk de naam van de tegenstander noemde, wat zeldzaam is. "Wat de heer Navalny betreft, hij stierf. Ja, het is een trieste gebeurtenis, maar we hebben al andere sterfgevallen in de gevangenis gehad", zei hij tijdens zijn toespraak.

Bovendien had het team van Alexei Navalny scherpe kritiek op de verpletterende overwinning van Vladimir Poetin bij de presidentsverkiezingen van zondag, met een score van ruim 87%. "De percentages die voor Poetin zijn bedacht hebben uiteraard geen enkele link met de werkelijkheid. Het is niet nodig om erover te discussiëren", reageerde Leonid Volkov, voormalig rechterhand in ballingschap van de overleden Navalny, enkele minuten na de bekendmaking van de eerste resultaten van de Russische presidentsverkiezingen.

(Tagtik/Picture: Klimkin via Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren