Tagtik

Staande ovatie voor Belgische premier in Oekraïne: "Moeten toegeven dat we meer moeten doen"

De Belgische premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft afgelopen weekend samen met andere Westerse leiders een bezoek gebracht aan Oekraïne. De Belgische eerste minister gaf onder meer een meeslepende speech in het Oekraïense parlement in Kiev.

Het bezoek vond plaats naar aanleiding van het feit dat het exact twee jaar geleden was dat Rusland Oekraïne binnenviel. "De Europese lidstaten moeten toegeven dat ze meer en beter moeten doen om het Oekraïense leger te bevoorraden", luidden de krachtige woorden van De Croo. Zijn uitspraak werd prompt onthaald op een staande ovatie. 

Het Oekraïense leger kampt met een nijpend munitietekort en dat beseft dus ook premier Alexander De Croo. "Als uw soldaten zich vandaag moeten terugtrekken, is het niet omdat het hen aan moed maar aan munitie ontbreekt", stelde De Croo.

"Als uw piloten vandaag geen overmacht hebben in het Oekraïense luchtruim, is het niet omdat ze niet de nodige vaardigheden, maar omdat ze niet genoeg gevechtsvliegtuigen hebben."

"En als we er vandaag niet in slagen u te voorzien in wat u nodig heeft, dan moeten we toegeven dat we meer moeten doen, en beter." 

(Tagtik/Picture: Licensed under the copyright law of the European Commission)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren