Tagtik

"Onjuist en ondemocratisch dat ik geen premier mag worden"

De PVV is de grootste partij van Nederland, maar topman Geert Wilders ziet dit niet bekroond worden met het postje van premier. Geert Wilders vindt het “staatsrechtelijk onjuist” en “ondemocratisch” dat hij geen premier kan worden van Nederland. Dat zei de 60-jarige Nederlandse politicus donderdagochtend voordat hij binnen ging bij informateur Kim Puttersging. 

'Geen sprake van'
De droom van de radicaal-rechtse Wilders lijkt geen werkelijkheid te worden. Twee partijen zouden immers dwars liggen. Door een blokkade van NSC en VVD heeft de Nederlandse extreemrechtse politicus een stap opzijgezet. En dat is uiteraard niet naar zijn zin. De BoerenBurgerBeweging vond het prima als Wilders premier zou worden, laat hij weten. Er was een partij die “zei: liever niet, maar we gaan er niet voor liggen”, en één partij die aangaf “geen sprake van”. Of dit NSC of VVD was, wilde de PVV-voorman niet zeggen.

Concept-verslag inkijken
Wilders krijgt donderdag net als de andere drie partijleiders en secondanten de kans om het concept-verslag van informateur Kim Putters in te zien. Dat gaat later op de dag naar de Tweede Kamer.

(Tagtik/Illustration: Picture by Wouter Engler licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren