Tagtik

“Als ik niet verkozen word, wordt het een bloedbad”

Zaterdag keerde voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Vandalia (in de staat Ohio) terug op zijn overwinning bij de Republikeinse voorverkiezingen en de mogelijke verslechtering van de situatie in de Verenigde Staten als Biden zou worden herkozen. Enkele krasse uitspraken van Trump.

“Als ik niet verkozen word, zal het een bloedbad worden voor het land”, verklaarde de voormalige president. Met deze woorden impliceert hij dat de economische situatie van het land catastrofaal zal zijn in geval van een nederlaag. Tijdens zijn ontmoeting kwam hij feitelijk terug op wat hij omschreef als “Chinese plannen om auto’s te bouwen in Mexico en deze aan de Amerikanen te verkopen”, meldt RTL Info. Ook sprak hij de wens uit om “een douanerecht van 100% te heffen op elk voertuig dat de fabriek verlaat”. Voordat hij eraan toevoegde dat deze auto's onverkoopbaar zouden zijn als hij verkozen zou worden. Hij vervolgde zijn verklaringen door te beweren dat de auto-industrie van het land en de bedreigingen waaraan deze onderhevig is, “de minste van de zorgen” van de Verenigde Staten zouden zijn in het geval van de herbenoeming van Joe Biden.

Dubbelzinnige opmerkingen waarop het Biden-campagneteam snel reageerde via een persbericht, waarin ze eraan herinnerden dat Donald Trump slechts een verliezer was (verwijzing naar de verkiezingen van 2020) die zijn dreigementen met politiek geweld nog verder uitbreidde. Het campagneteam gaat zelfs nog verder door te verzekeren dat “de Amerikanen hem in november opnieuw een electorale nederlaag zullen toebrengen, omdat ze zijn extremisme, zijn smaak voor geweld en zijn dorst naar wraak blijven afwijzen.”

(Tagtik/Source: RTL info/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren