Tagtik

Dries Van Langenhove wil geen verplichting tot vaccinatie

Volksvertegenwoordiger in het federale parlement Dries Van Langenhove vindt niet dat mensen mogen verplicht worden om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus. De vrije keuze voor een derde boostershot mag er wel zijn voor de 28-jarige Vlaams Belanger.

'Mensen mogen beslissen om een derde of vierde spuit te laten zetten. Voor mijn part mogen ze iedere ochtend bij het ontbijt zelfs een boostershot te nemen. Die beslissingsvrijheid werkt echter langs twee kanten. Mensen hebben evengoed het recht om zich niet te laten inspuiten, en iedere vorm van dwang - of het nu is om je job te behouden of een evenement te kunnen bijwonen - moet meteen worden afgeschaft', stelt Van Langenhove op social media.

'Dit is een erg belangrijk principe dat op zichzelf al voldoende is, maar bovendien wordt bijgetreden door de wetenschap die heeft aangetoond dat een inspuiting je er niet van weerhoudt om ziek te worden of het virus door te geven. Hieruit volgt dat je al of niet laten inspuiten een zuiver persoonlijke beslissing is, en aldus zo moet worden behandeld', is de oprichter van Schild en Vrienden van mening.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook Dries Van Langenhove)

Ook dit kan u interesseren