Tagtik

Belgische topspeurders op café vergiftigd door spionnen

Drie topspeurders van de Belgische Centrale Dienst voor Bestrijding van de Corruptie haalden in januari het nieuws op merkwaardige wijze. 

Ze waren een glas gaan drinken in een café in het centrum van Brussel en dat liep helemaal uit de hand. De speurders gedroegen zich baldadig en er is zelfs sprake van een klap aan een barman. De politie werd opgeroepen en ook dat verliep niet zonder slag of stoot. Eén speurder viel zelfs meermaals op zijn gezicht en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Hij leek in een soort shock te verkeren en ging beestachtig tekeer. Hij moest zelfs een injectie krijgen om gekalmeerd te worden. Maar, nu blijkt dat de topspeurders gedrogeerd werden.

Qatargate
De federale politie haastte zich om een tuchtdossier te openen aangezien het erop leek dat de speuders zich helemaal lam hadden gezopen en zich vervolgens stevig hadden misdragen. Maar uit verder onderzoek van het parket blijkt nu dat dat niet de waarheid is.

Het drietal topspeurders was immers actief in het dossier rond Qatargate. Daarin onderzoekt men de de pogingen van de Golfstaat Qatar en van Marokko om de economische en politieke besluitvorming van het Europees Parlement te beïnvloeden.

De speurder die het gekst tekeer ging, moest daags na hun uitje een blaasoperatie ondergaan door zijn val. Uit onderzoek bleek dat de man twaalf uur na de feiten nog een enorme dosis amfetamine in zijn lichaam had. En die had hij zelf niet ingenomen. De man heeft trouwens, net zoals zijn twee collega's helemaal geen enkele herinnering meer aan die avond op café. Ook de andere twee speurders vertoonden dezelfde – maar net iets mildere symptomen – van een overdosis amfetamine. Ze hadden trouwens slechts vijf biertjes gedronken op een tijdspanne van 3 uur tijd. 

Het lijkt er dus op dat iemand iets in hun drankjes gedaan heeft, vermoedelijk in het eerste café dat bezocht werd en niet in het tweede waar alles ontspoord is. Het is op dit moment allerminst zeker dat buitenlandse geheime diensten achter de vergiftiging van de drie Belgische speurders zitten, maar dat is wel de piste die het meest bijval geniet.

Imago hoofdspeurder besmeuren
De vergiftiging van de speurders is met een duidelijk plan gebeurd. Als de hoofdspeurder in een topzaak verdacht wordt van baldadigheden zoals eerder beschreven, is het immers een koud kunstje voor de in Qatargate betrokken landen en hun advocaten om de professionaliteit van die agent in vraag te stellen.

Het parket van Brussel meldt alvast dat er een klacht is ingediend voor poging tot moord.

Wordt vervolgd!

(Tagtik/Source: Bruzz - Het Nieuwsblad/Illustration: Radovan for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren