Tagtik

Zo blijf je ook in de herfst sporten

We hebben in deze donkere dagen de neiging om minder aandacht te besteden aan ons lichaam en de zetel lijkt ons toevluchtsoord te worden na het werk. Het is al voldoende bewezen dat bewegen een positief effect heeft op ons immuunsysteem en ook reduceren we ons stressniveau door te sporten. Te koud om buiten te sporten? Geen excuus met deze tips!

Zoek een maatje
Ga op zoek naar iemand met wie je samen kunt sporten. Niets zo gezellig en de tijd vliegt voorbij!
Het babbeltje achteraf zorgt ook even voor wat verstrooiing. Ga ook eens kijken of je niet kan aansluiten bij een groepje in jouw gemeente.

Kleed je warm
Koud weer is zeker niet vervelend als je al denkt aan die warme douche achteraf. Kleed je alsof het tien graden warmer is. Kies ook voor ademende stoffen. Katoen kan ervoor zorgen dat je zweet gevangen blijft, waardoor je het snel koud kunt krijgen. Eigenlijk moet je ervoor zorgen dat je zweet kan ‘verdampen’, maar dat sneeuw of regen niet naar binnen kan
Speciaal voor het koude winterweer brachten heel wat sportmerken collecties uit. Investeer in warme sportkledij zodat je geen excuus meer hebt!

Hou een doel voor ogen
Wanneer je een doel hebt om naartoe te werken ben je extra gemotiveerd. Hou het bij realistische doelen en noteer ze in jouw agenda. Dat kan bv. zijn: in december loop ik 5km aan een stuk, loop ik de 10km in die tijd, beweeg ik elke week minstens 2 keer een half uurtje buiten …

Wees ook niet te streng voor jezelf. Tijdens de feestdagen kan je gerust genieten van wat lekkers. Als je maar nadien terug de draad weer opneemt.

Wissel af
Met steeds dezelfde workout of hetzelfde loopparcours kan verveling wel eens toeslaan. Zorg regelmatig voor afwisseling zodat je gemotiveerd blijft.

Ligt de sneeuw metershoog of verkies je toch om een periode binnen te sporten, geen probleem:
-als je een matje hebt, kan je al aan de slag. Op youtube vind je een massa aan filmpjes om thuis te sporten: fitness, yoga …
-zoek het zwembad eens op
-ga voor yoga: lekker binnen en je werkt aan kracht en stabiliteit
-volg groepsles in de fitness: zumba, spinning, pilates …

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren