Tagtik

Nog even regen voor een droger en warmer weekend

Donderdagochtend verwachten we in sommige streken lage wolken (vooral dan in de zuidelijke landshelft met hier en daar nog wat lichte neerslag), terwijl er elders dan weer brede opklaringen voorkomen. Na dit lokale ochtendgrijs wisselen zon en wolken elkaar af en kan er na de middag hier en daar een bui vallen. In de namiddag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe met op het einde van de namiddag een toenemende kans op regen langs de Franse grens. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 20 graden in de Kempen. De meestal matige zuidwestenwind krimpt in de namiddag naar het zuiden. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond gaat het vooral in de zuidwestelijke landshelft regenen. Mogelijk blijft het veel droger over het noordoostelijke deel van België. Volgende nacht verwachten we veel wolken met overal perioden van regen of motregen. De neerslagintensiteit kan in de loop van de nacht intenser worden over het westen en het noordwesten. De minima schommelen tussen 11 en 15 graden. De wind is zwak tot matig uit meestal zuidelijke en aanvankelijk eerder uit zuidoostelijke richtingen.

Vrijdag regent het eerst in vele streken waarbij er lokaal vrij veel neerslag kan vallen. In de namiddag wordt het eerder wisselend bewolkt met buien die plaatselijk intens en onweerachtig kunnen zijn. Over het zuidoosten van het land zou de neerslaghoeveelheid mogelijk beperkter kunnen blijven. De maxima liggen tussen 17 en 19 graden in de Ardennen en tussen 19 en 22 graden elders. Er waait een matige zuidwestenwind met rukwinden tot 50 km/u (of wat meer tijdens een stevige bui).

Zaterdagochtend is er in meerdere streken kans op (dichte) mist en lage wolken. Daarna wordt het vrij zonnig. In de namiddag vergroot ten zuiden van Samber en Maas de kans op enkele buien. De maxima schommelen in het centrum rond 23 of 24 graden. De zwakke en veranderlijke wind draait naar noordelijke richtingen.

Na het eventuele ochtendgrijs krijgen we zondag opnieuw zonnig en behoorlijk warm weer. We halen maxima van 21 graden aan zee, 23 à 25 graden in het centrum tot 27 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren