Tagtik

'Gerard Depardieu besmeurt imago van Frankrijk met zijn degoutant gedrag'

François Hollande werd uitgenodigd op de set van de show 'C à Vous' om zijn stripverhaal “Hun Europa uitgelegd aan jong en oud” te bespreken. Hij aarzelde echter ook niet om zijn scherpe mening te geven over de controverse die nu al enige tijd bestaat rond de Franse acteur Gerard Depardieu. Hij hekelt met name de straffeloosheid waarvan de acteur op de sets zou hebben geprofiteerd.

De voormalige Franse president hield zich niet in, in het gezelschap van de presentator van de show Anne-Élisabeth Lemoine, maar ook de journalisten van Le Monde Raphaëlle Bacqué en Samuel Blumenfeld, die het ongekende onderzoek ‘A Very French Affair’ (verwijzend naar de Depardieu-affaire) hadden geschreven.

Wanneer hij werd uitgenodigd om zijn blik op de zaak te geven, na de vermelding van een uittreksel uit het onderzoek naar zijn “complexe” relatie met de gigant van de Franse cinema, zegt François Hollande het volgende: “Ik had problemen met Depardieu, niet omdat ik persoonlijk ruzie met hem wilde zoeken, maar omdat hij in de eerste plaats een belastingvluchteling was, wat problematisch was”, steekt hij van wal. Waarna hij verder gaat: “Hij verklaarde ook dat hij meerdere nationaliteiten had en hij aarzelde om te zeggen dat hij zelf Fransman was (...). Niet ik was de schuldige, maar de instellingen.”

De voormalige president betreurt ook de toegeeflijkheid waarvan Depardieu geniet “onder het voorwendsel van grote acteerkwaliteiten”. meldt Le Figaro. “Hij voelde zich vrij. Niets kon hem raken. Hij had alle regels overtreden. Hij had de essentie aangeroerd: de lichamen van vrouwen, zijn eigen land, de relatie met geld en belastingen.” Volgens hem tolereerden alle kringen zijn daden. “We zagen een personage op drift raken. Hij was niet alleen een agressor tegen vrouwen, maar ook tegen zijn eigen land en zijn vertegenwoordigers.”

(FVDV and AsD for Tagtik/Source : Le Figaro/Photo: Photo by Siebbi - via Wikicommons under license Creative commons CC BY SA 3.0)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren