Tagtik

Geboren op 5 mei: Ian McCulloch (Echo and the Bunnymen)

De charismatische leadzanger van The Bunnymen, Ian McCulloch, werd geboren op 5 mei 1959 in Liverpool. De zanger met zijn kenmerkende haardos viert vandaag zijn 65e verjaardag.

Sinds de jaren 60, vooral met The Beatles, speelt Liverpool een belangrijke rol in de Engelse muziekscene. Van Frankie Goes To Hollywood tot Orchestral Manoeuvres in the Dark, van The Teardop Explodes tot The Pale Fountains, van The Christians tot The La's, van Dead or Alive tot China Crisis, van Gerry and The Pacemakers tot Big in Japan, van The Boo Radleys tot The Coral: de lijst van artiesten en bands geboren op de oevers van de rivier de Mersey is bijzonder lang.

Echo & The Bunnymen, die onlangs door Europa toerden om de veertigste verjaardag van hun album 'Ocean Rain' (misschien wel hun beste album) te vieren, is duidelijk een van de meest emblematische bands van de stad.

Hun charismatische leadzanger Ian McCulloch, geboren op 5 mei 1959 in Liverpool, met zijn kenmerkende haardos, mag vandaag 65 kaarsjes uitblazen.

(Foto: © Etienne Tordoir)

Legende: Ian McCulloch met zijn band Echo & The Bunnymen op het podium van Torhout (België) op 5 juli 1987.

Ook dit kan u interesseren