Tagtik

Een goede nachtrust en stoppen met piekeren: zo doe je dat!

Een ‘piekerhoofd’ vraagt veel energie van een mens. Een vervelende gedachte die na een tijd een ware storm veroorzaakt in je hoofd. Het verstoort allemaal onze nachtrust. Lifecoach Wim Annerel reikt je 7 gewoonten en inzichten aan die je kunnen helpen om te stoppen met piekeren.

1. Sta stil bij de volgende vraag: hoeveel van de dingen waarvoor ik in het verleden bang was, zijn ook effectief gebeurd? Dit zijn er maar weinig. Zorgen zijn vaak monsters die we in ons hoofd creëren.
2. Wanneer we enkel extreme rampscenario’s zien, moeten we terug helderheid vinden.
Vaak is de heldere werkelijkheid niet zo angstaanjagend.
3. “Maak je geen zorgen, anderen vellen niet constant een oordeel over jou. Ze hebben het al te druk met hun eigen leven “.
Het is dus zeker niet nodig om te gaan gissen wat een ander denkt. En als je het dan toch wil weten wat een ander van jou denkt, vraag het dan gewoon.
4. Als je moe bent of als je honger hebt, komen zorgen sneller naar boven en kan je niet helder denken. Druk dan de pauzeknop in tot je uitgeslapen bent of gegeten hebt.
5. Deel je zorgen of angsten door erover te praten. Zo wordt de werkelijkheid duidelijker.
6. Beweeg: innerlijke spanningen worden weggewerkt, je hoofd wordt leeggemaakt.
7. Focus op kleine stapjes vooruit. Stel jezelf de vraag welke kleine stapjes je kan zetten om de situatie te verbeteren. Nadien zet je een andere kleine stap.

(Skwadra by Tagtik/Source: Website lifecoach Wim Annerel/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren