Tagtik

Club Brugge-fans die Guido (65) toetakelden kennen hun straf

De vijf fans van voetbalclub Club Brugge die ervan verdacht worden op 19 oktober 2021 na de Champions League-wedstrijd van Blauw-zwart tegen Manchester City een supporter zwaar te hebben toegetakeld op de parking langs de E40 in Drongen, kennen inmiddels hun straf.

Twee onder hen werd diefstal met geweld ten laste gelegd, drie anderen schuldig verzuim. Ze riskeerden tot vijf jaar cel. 

De fans van Club Brugge namen de sjaal van Manchester City-fan Guido uit Ninove af. De man vroeg deze terug, waarna hij een vuistslag in het gezicht kreeg en slecht neerkwam. Ze lieten de man vervolgens voor dood achter. “Iedereen had een perfect functionerend gsm-toestel, maar niemand heeft de hulpdiensten verwittigd”, aldus de rechter.

Hoofdverdachten S.L. en Y.S. zaten een tijdje in voorhechtenis, zij werden donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, volledig met probatie-uitstel. Ze moeten zich aan bepaalde voorwaarden houden. S.L. en Y.S. moeten onder andere psychosociale begeleiding volgen en regelmatig controles ondergaan om hun drug- en alcoholgebruik te bekijken. Ze kregen ook een verbod om voetbalwedstrijden in nationale reeksen bij te wonen. De andere drie Club-fans zaten op het moment van het incident in de wagen. Zij werden veroordeeld voor schuldig verzuim tot een werkstraf van negentig uur en een geldboete van 8.000 euro met uitstel. “Een ernstig gebrek aan verantwoordelijkheidszin”, noemde de rechter het. De Club-fans waren op het moment van het incident onder invloed van alcohol en cocaïne. 

Meer dan een jaar na de feiten is het slachtoffer nog steeds niet volledig hersteld. Het slachtoffer zal nooit meer volledig herstellen, benadrukken zijn kinderen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren