Tagtik

Stad wordt overrompeld door beren: noodtoestand afgekondigd

De stad Liptovsky Mikulas in het noorden van Slowakije heeft de noodtoestand uitgeroepen na verschillende aanvallen door bruine beren, zo meldde de krant Pravda dinsdag.

Het gemeentebestuur van deze stad in de Lage Tatra mobiliseerde veiligheidsagenten om de dieren te vinden en te elimineren. De lokale bevolking wordt opgeroepen thuis te blijven Ook vroeg de gemeente inwoners om woonwijken niet te verlaten, vooral 's ochtends en 's avonds.

Afgelopen vrijdag stierf een vrouw in Liptovsky Mikulas aan de verwondingen die ze opliep toen ze viel terwijl ze op de vlucht was voor een beer in een omringend bosgebied.

Verschillende gewonden bij aanvallen
Twee dagen later verwondde een bruine beer vijf mensen, waaronder een tienjarig meisje, in het stedelijk gebied van de stad.

Video's van getuigen die op sociale media zijn geplaatst, laten zien dat de beer door de straten van Liptovsky Mikulas, met 30.000 inwoners, sluipt op klaarlichte dag en dicht bij voorbijgangers wandelt, waaronder moeders met kinderwagens en ouderen.

Op een van de foto's zien we mensen over straatbarrières springen om aan het dier te ontsnappen, waardoor verschillende mensen op de stoep verrast werden.

De beer verwondde vijf mensen met krassen en beten. De slachtoffers moesten in het ziekenhuis worden verzorgd.

De stad heeft gezien de gevaarlijke situatie besloten om de noodtoestand uit te roepen. De berenplaag moet gekalmeerd worden opdat de inwoners opnieuw zorgeloos door de straten kunnen wandelen.

(Tagtik/Source: Pravda/Photo: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren