Tagtik

NASA zoekt vrijwilligers om het leven op Mars te testen (VIDEO)

Sinds het begin van het rakettijdperk hebben mensen met verwondering en ambitie naar de ruimte gekeken. Maar zijn we klaar om de uitdagingen van de diepe ruimte echt zelf aan te gaan, om het onbekende met moed en vastberadenheid tegemoet te treden?

Centraal in deze zoektocht staat NASA, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, een pionier in het verkennen van nieuwe horizonten. En vandaag lanceert ze een nieuwe oproep aan degenen die durven dromen, die de moed hebben om het onmogelijke onder ogen te zien.

NASA is op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn de uitdaging aan te gaan om een ​​jaar lang in een gesimuleerde omgeving te leven, waarbij de onherbergzame omstandigheden van Mars worden nagebootst. Dit zal geen simpele ruimtewandeling zijn, maar een rigoureuze fysieke en mentale beproeving, waarbij de grenzen van het menselijk uithoudingsvermogen op de proef worden gesteld.

De eerste missie in een serie van drie genaamd CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) werd gelanceerd op 25 juni 2023, de tweede staat gepland voor het voorjaar van 2025 en hiervoor is NASA op zoek naar vrijwilligers.

Uiteraard is deze missie niet voor iedereen toegankelijk; de vereiste vaardigheden en ervaring zijn dezelfde als voor astronautenkandidaten.

Je moet tussen de 30 en 55 jaar oud zijn, de Amerikaanse nationaliteit hebben of een permanente verblijfsvergunning in de Verenigde Staten hebben, en een masterdiploma in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) hebben. Je moet ook twee jaar professionele ervaring in het veld hebben of minimaal 1000 uur in het besturen van een straalvliegtuig.

(Tagtik/Source: NASA/Photo: RDNE Stock project Pexels)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren