Tagtik

Opgepast voor wie de komende weekends naar de kust wil sporen

Het treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf dit weekend voor 5 opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt doordat er grote werkzaamheden plaatsvinden voor de verdere aanleg van het derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge.

Door de aanleg van twee extra sporen zal de kustregio nog vlotter bereikbaar worden voor treinreizigers uit het binnenland én goederentransport, stelt Infrabel.

Alternatief vervoersplan:
De IC-verbindingen Eupen-Brussel-Oostende en Genk-Brussel-Blankenberge worden tussen Gent en Brugge omgeleid via Lichtervelde, met een extra reistijd van 20 minuten. De IC Brussels Airport-Zaventem-Brussel-Knokke wordt beperkt tot Gent. Daar kun je overstappen op bovenvermelde IC-treinen richting Brugge. Via een pendeltrein rij je richting Knokke. Ook de IC-trein Antwerpen-Gent-Oostende wordt beperkt tot Gent. Reizigers kunnen overstappen op bovenvermelde IC-treinen richting kust. En ook de L-trein Gent-Zeebrugge rijdt niet tussen Gent en Brugge. Reizigers moeten in Brugge overstappen op een trein naar Zeebrugge. Tussen Brugge en Oostende rijdt een pendeltrein.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren