Tagtik

Klaarmaken voor nieuwe storm? Ontdek de weersvoorspellingen

Het is nog puin ruimen van de doortocht van storm Ciarán op donderdag, maar de weergoden voorspellen ook zaterdag en zondag alvast uitdagende dagen.

Zaterdagochtend is het tijdelijk nog droog met wel al veel wolken. In de loop van de voormiddag bereikt een actieve regenzone de Franse grens en trekt vervolgens van zuidwest naar noordoost door het land. In de namiddag wordt het weerbeeld wisselvallig met (stevige) buien en enkele opklaringen. Een paar donderslagen zijn niet uitgesloten. We halen maxima van 7 graden in de Hoge Venen tot 12 graden over het westen en het centrum. De wind is eerst matig en later vrij krachtig of mogelijk hier en daar krachtig uit zuid, ruimend naar zuidzuidwest. In de loop van de dag lopen de rukwinden op naar waarden tussen 60 en lokaal 80 km/u of eventueel wat meer tijdens een felle bui. Dat meldt het KMI.

Zaterdagnacht is het meestal zwaarbewolkt met buien of perioden van regen. Vooral over het zuiden kan er lokaal veel neerslag vallen. De minima liggen tussen 6 en 10 graden bij een matige tot vrij krachtige wind uit zuid, ruimend naar zuidwest. Over het noorden verwachten we rukwinden rond 50 km/u, over het zuiden eerder tot 70 km/u.

Zondag blijven we onder invloed van onstabiele lucht. Het is zwaarbewolkt met buien. De opklaringen zijn kort overdag maar worden breder op het einde van de namiddag vanaf het westen. De buienactiviteit neemt dan ook wat af. De maxima schommelen tussen 7 graden op de Hoge Venen en 11 of 12 graden in Vlaanderen. De wind uit westzuidwest blijft vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee met rukwinden tot 60 of lokaal 70 km/h.

Maandag is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op enkele buien aan zee en over de Ardennen. Daartussen blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima schommelen tussen 8 of 9 graden in de Ardennen en 12 of 13 graden in Vlaanderen. De wind uit het zuidwesten is matig tot vrij krachtig met rukwinden rond 60 of 70 km/h.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren