Tagtik

Gouverneur West-Vlaanderen: "Ga enkel naar buiten als het niet anders kan"

West-Vlaanderen en delen van de rest van België maken zich op voor nieuwe regenbuien. De hulpdiensten houden zich in West-Vlaanderen alvast klaar om zo nodig meer mensen te evacueren, nu er nog meer regen op komst is. West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé roept mensen intussen op om binnen te blijven bij regen en wateroverlast.

Onder meer in Houthulst, bij Diksmuide, dreigt het water over de winterdijk te lopen. De situatie begint er precair te worden aangezien de dijk vijf meter hoog is en het water intussen ook al gestegen is tot vijf meter. Nieuwe regen kan dan ook catastrofale gevolgen hebben.

Voor West-Vlaanderen, en dan vooral de Westhoek, kan er tot 15 liter water per vierkante meter vallen donderdag, voorspelt het KMI.  

De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé is intussen terug uit het buitenland en heeft woensdagavond meteen een Be-Alertbericht gestuurd. Daarin roept hij de West-Vlamingen op om binnen te blijven bij regen en wateroverlast.

"Ga enkel naar buiten als het niet ander kan", schrijft hij. "Laat kinderen niet buiten spelen. Jouw veiligheid en de veiligheid van jouw naasten zijn immers prioritair." Nog tot en met zondag zullen de straatlichten blijven branden. "Dit voor de veiligheid."

Voor wie het zich afvroeg: kinderen kunnen wel nog gewoon naar school blijven gaan. En ook woon-werkverplaatsingen blijven mogelijk.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT - Radio 2/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren