Tagtik

Dodelijke schietpartij legt metro lam in New York

Maandag brak er een schietpartij uit op een metroplatform in New York. Een jongeman van in de dertig verloor het leven, vijf mensen raakten gewond, van wie vier ernstig.

De verantwoordelijke commissaris, Michael Kemper, bevestigde dat het niet het werk was van een sluipschutter, hetgeen in eerste instantie beweerd werd. Volgens hem vond de schietpartij maandagmiddag plaats na een woordenwisseling tussen twee groepen jongeren “in een metro die het station binnenreed”, het ging om het Mount Eden Avenue-station in de Bronx. Een van de jongeren haalde een pistool tevoorschijn en opende het vuur net toen de deuren van het rijtuig opengingen. Passagiers stonden hem in de weg en stapten bij de halte in en uit de metro. De jonge schutter vluchtte. De politie is op zoek naar getuigen.

Kort na deze verschrikkelijke gebeurtenis werden veel politievoertuigen gemobiliseerd. Op televisiebeelden, gefilmd met drones, was een stilstaande metro te zien, maar ook een drukke chaos van rechercheurs en politieagenten die allemaal druk bezig waren op het perron. "Dit is niet normaal. Dergelijke schietpartijen in het metronetwerk zijn uiterst zeldzaam en onaanvaardbaar", benadrukte politiecommissaris Michael Kemper.

De afgelopen twee jaar was er in New York sprake van een aanzienlijke daling van de criminaliteit, met name moorden met wapens. “Bovendien zijn de regels voor het dragen van wapens in het openbaar daar erg streng, vergeleken met andere steden en staten in de Verenigde Staten”, meldt Linfo.re.

(Tagtik/Source: Linfo.re/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren